Over ons

Remco Wilting en Debby Smit.

Samen zijn wij trotse eigenaar van Paddock Paradise Almere. Wij wonen samen met onze 3 kinderen in ons net gebouwde huis op het perceel. Fijn om altijd aanwezig te kunnen zijn en vanuit ons huis uitzicht te hebben op de paarden.

Debby; In 2014 ben ik begonnen met de opleiding paardencoach en Reiki. Jarenlang heb ik gewerkt als paardencoach en als docent. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van een paddock paradise en het samenbrengen van een kudde binnen het concept paddock paradise.

Ik gebruik tevens de Reiki en mijn intuïtie om erachter te komen wat er bij een paard mankeert en om op die manier een goed behandeladvies te geven. Dat kan bijvoorbeeld door het geven van een massage met Doterra olie in combinatie met het geven van Reiki, maar het kan ook zijn dat ik je paard doorstuur naar een dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat of bioresonantie. Dit doe ik voor de paarden op onze paddock paradise, maar ik kom ook bij jou op locatie.

Bridle fitter Almere

Inmiddels ben ik gediplomeerd bridle fitter , zie daarvoor mijn website www.smithorseservice.nl voor meer informatie over het aanmeten van een hoofdstel.
Ook ben ik bezig met de opleiding tot zadelpasser.

De reden om deze opleidingen te gaan doen is omdat ik het belangrijk vindt dat het totaal plaatje klopt. Ik zie nog teveel paarden onder een niet goed passend zadel lopen en als je dan met het zadel bezig bent kom je ook vaak niet goed passende hoofdstellen tegen.

Het paard is in principe niet gebouwd om op te rijden, wij willen graag rijden op een paard en paarden vinden een samenwerking met ons vaak ook heel erg leuk. Maar de omstandigheden om dit te kunnen doen moeten wel goed zijn.

Belangrijk vind ik een goede leefomgeving, contact met soortgenoten, goede kwaliteit en ruim voldoende ruwvoer en daarnaast een goed passend zadel en hoofdstel.